Bookings:

Stormrider can be reached at the address below:

Stormrider
p/a Marcel Coenen
Patersveld 22
6001 SM Weert
The Netherlands
Phone: +31 615 28 17 16

Email:
marcel.coenen@gmail.com


----------

A Review (In Dutch):

Lords Of Metal Webzine.

Stormrider
013, Tilburg (Batcave) - 27 juni 2003


Kijk, eigenlijk is het allemaal ontzettend simpel: je gaat naar een band kijken omdat je je wilt amuseren. De rest is maar bijzaak. De heren van Stormrider hebben dat heel goed begrepen. Omdat men gek is van tachtiger jaren metal besloot men een aantal jaar geleden een set van louter ouwe krakers in te studeren om deze vervolgens met veel verve live ten gehore te brengen.


Text by: Marco

Een dagje Stormrider gaat nooit vervelen. Het Limburgse vijftal is tegenwoordig met enige regelmaat op het podium te vinden en dat zegt iets over de toegevoegde amusementswaarde die deze band tentoonspreidt. De Batcave was vandaag, net als voorgaande keren, weer afgeladen vol. In combinatie met de behoorlijk hoge temperatuur kon men wel spreken van een zweethok vandaag. Niet dat het de heren Jos, Wim, Spike, Rogier en Marcel tegenhield om weer eens flink uit te pakken.

Men begon traditioneel met “Ton of Bricks” van Metal Church en de sfeer zat er gelijk in. Eigenlijk kun je ook niet verkeerd gaan als je covers speelt van Mercyful Fate (“Evil”), Anthrax (“Indians”), Testament (“Over The Wall”), Toxic (“World Circus”), Metallica (“Master of Puppets”) of Slayer (“Black Magic”). Daarnaast passeerden ook nu weer nummers als “Victim of Changes” (Judas Priest), “Bonded By Blood” (Exodus), “Hangar 18” (Megadeth) en “Mr. Crowley” (Ozzy Osbourne) de revue. Om het verassings-element erin te houden selecteert men uit de enorme setlist die Stormrider inmiddels heeft opgebouwd met enige regelmaat wat ‘nieuw’ materiaal. Zo kregen we vandaag “Angelwitch” van Angelwitch en “Who’s To Blame?” van Sacred Reich voorgeschoteld.

In totaal 23 nummers werden op de zinderende Batcave afgevuurd, waaronder ook wat ruiger spul zoals “Inner Self” van Sepultura (niet door reguliere zanger Rogier, maar door een bekende van de band gezongen) en “Extreme Agression” van Kreator. Daarnaast was gitarist Marcel Coenen niet te beroerd om op dringend verzoek van ondergetekende “Circle of the Tyrants” van Celtic Frost in te zetten zonder dat dit nummer vandaag op de setlijst stond. Klasse.

Stormrider is in de categorie ‘metal amusement’ de onbetwiste nummer één van Nederland. Een band die niet terugdeinst voor de wat meer ingewikkelde nummers die in het decennium 1980-1990 geschreven zijn verdient niets dan respect, en ook de podiumpresentatie is dik in orde. En nu maar eens kijken of Stormrider ook boven de grote rivieren het metal evangelie kan gaan verkondigen, men is er meer dan klaar voor.